Potenciem l’autoorganització popular. Portem la lluita pels drets laborals a l’Ajuntament

1demaig

Amb motiu de la jornada de lluita del Primer de Maig, des de la candidatura Crida per Granollers-CUP s’ha emès el següent comunicat:

 
 
 

El 1r de maig és un dia de lluita de les persones treballadores d’arreu del món per acabar amb l’explotació en el treball i avançar cap a una societat lliure i igualitària.

En els darrers 35 anys s’han empitjorat les condicions laborals, ha augmentat la facilitat per a l’acomiadament, els salaris han perdut pes sobre el total de la riquesa produïda pel treball, s’han reduït les pensions i endurit les condicions per accedir-hi, s’han retallat les despeses en educació, sanitat i dependència. Com a producte de la crisi del capitalisme i de les polítiques econòmiques impulsades per l’FMI, la UE, el govern espanyol i el de la Generalitat una gran majoria social o no té feina o si en té és precària (pot perdre en qualsevol moment) i el salari, en moltes ocasions no és suficient per cobrir les necessitats bàsiques.

La vaga de les contractes de Telefónica-Movistar posa de manifest el contrast entre les comunicacions del segle XXI amb la fibra òptica, de la qual presumeix l’Ajuntament de Granollers, i les condicions laborals de les persones que les fan possible, dignes del segle XIX . Creiem que aquesta situació no és inevitable, que pot canviar-se, que és possible un altre model econòmic i social amb un repartiment de la riquesa produïda per la feina i sense atur, pobresa i explotació laboral. Per avançar cap a aquesta societat és fonamental el desenvolupament de les organitzacions pròpies de la classe treballadora i de la seva lluita i posar a l’agenda del consistori les reivindicacions populars.

És per a això que la Crida per Granollers-CUP proposem a l’Ajuntament de Granollers:

  • Suport a les lluites de la classe treballadora: accés als ajuts per pagar lloguers, hipoteca, aigua, gas i electricitat per a les persones que a causa d’exercir el dret a vaga vegin reduïts greument els seus ingressos.
  • Municipalització dels serveis públics: El marge de benefici que ara s’emporten empresaris privats s’ha de dedicar a generar ocupació, millorar les condicions laborals i la qualitat del servei.
  • Suport a l’economia social i solidària.
  • Facilitar mitjans per al desenvolupament de les organitzacions de la classe treballadora, incloent-hi l’Assemblea d’Aturats.
  • Incloure l’Ajuntament de Granollers en la lluita per la ruptura del marc polític i la transformació social, perquè la independència suposi la plena sobirania per construir un model socio-econòmic diferent, que trenqui amb la subordinació als poders financers.

Des del carrer, capgirem Granollers!
Crida per Granollers-CUP

Descarrega’t el manifest en PDF